juni 2024

archive

Home juni 2024

Ieder jaar is de Koepelkerk tijdens Tsjerkepaad open. Dit jaar is de kerk vanaf  6 juli open op de zaterdagmiddag van 2 tot 5 uur om de kerk te bekijken, eventueel het orgel te bespelen en op de laatste dag.14 september kan de kerk weer worden beklommen. Dit kan niet op de andere dagen want de vleermuizen hebben dan hun jongen en die mogen we uiteraard niet verstoren.. Dit jaar is er wel weer een kunsttentoonstelling in de kerk.

Beeldend kunstenaar Pietie Buijs exposeert iedere zaterdag. Zij is zelf die dagen aanwezig om een toelichting te geven.

Met het getoonde werk komen de historische tijden en de moderne kunst weer bij elkaar. De kunst met honderden rolletjes bijbelpapier , de tekeningen op bijbelpapier en de collages van gebroken kerstballen vertellen het verhaal van oude en nieuwe tijden die steeds maar weer terugkomen.

Bijzonder is de samenwerking met twee Oekraïense vluchtelingen waardoor het een boeiende expositie wordt.

Sasha Danilevska is gevlucht uit de regio Bachmut en woont nu in Sneek. Ze deed daar een kunstopleiding en maakt indrukwekkende emotionele schilderijen. Ondanks het feit dat ze nog maar 21 jaar is weet ze heel treffend haar ervaring op doek uit te drukken.

Tatjana Trenina komt uit Cherson en woont met haar gezin in de opvang in Menaam. Zij maakt hele mooie hoopvolle vlinders.

Lees meer →